Binnen

Zwem-ABC

Spelenderwijs leren zwemmen

Met het Zwem-ABC leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en zwemveiligheid. Sportfondsen geeft de officiële Zwem-ABC-diploma’s uit van de Nationale Raad Zwemveiligheid. Heeft je kind het Zwem-ABC? Dan voldoet het volgens de Raad aan de landelijke norm ‘zwemveilig’. Je kind kan zich dan goed redden in onverwachte situaties in zwembaden en open water.

Zwemplezier en zelfvertrouwen
Wij geloven dat goed leren zwemmen begint bij zwemplezier. Door spelenderwijs te leren, vergroten kinderen hun zelfvertrouwen in het water. Kinderen kunnen starten met het Zwem-ABC als ze vier jaar oud zijn. Van drijven in het ondiepe bad tot uit het water klimmen na een onverwachte val. In het ABC-traject leert je kind in iedere fase essentiële vaardigheden.

Focus op zwemveilig worden
Hoewel er aandacht wordt besteed aan de technische beheersing van verschillende slagen (schoolslag, enkelvoudige rugslag, borstcrawl, rugcrawl) ligt de nadruk niet op het ‘mooi’ of ‘perfect’ uitvoeren van deze slagen. Het allerbelangrijkste is dat je kind zich goed kan redden in onverwachte situaties in zwembaden en open water. Dat is het doel van het behalen van het Zwem-ABC. Met het ABC voldoet je kind aan de landelijke norm ‘zwemveilig’. Dé basis voor een leven lang zwemplezier in ons waterrijke land!

De leskaart
Wij bieden verschillende keuzemogelijkheden aan betreffende de aanschaf van de leskaarten.

4 of 12 wekenkaart 45 minuten
Is geldig vanaf de aanschafdatum. Hiervoor kunnen 4 of 12 lessen gevolgd worden van 45 minuten. De verlengingen van de wekenkaarten zijn aansluitend op de laatste zwemles.


4 of 12 wekenkaart 90 minuten
Is geldig vanaf de aanschafdatum, hiervoor kunnen 4 of 12 lessen gevolgd worden van 90 minuten. De verlengingen van de wekenkaarten zijn aansluitend op de laatste zwemles.

De 1e keer kun je je leskaart bij de balie van het zwembad opwaarderen.
Het is mogelijk (en aan te raden om de wachttijd aan de balie te verkorten) om je zwemleskaart daarna via onze website online op te waarderen. Klik hier om uw leskaart op te waarderen.

Zomerzwemlessen
Tijdens de zomervakantie worden er geen reguliere zwemlessen aangeboden. Er worden speciale zomerzwemlessen georganiseerd waarop je in kunt schrijven.
Tijdens de overige schoolvakanties wordende zwemlestijden vervroegd naar de ochtend. Er worden geen zwemlessen aangeboden op officiële feestdagen.

Wat te doen bij ziekte of verzuim?
Kan er geen zwemles gevolgd worden dan ontvangen we graag voorafgaand aan de lesdag een afmelding.

Verzuim
Er geldt geen restitutie voor de gemiste les.

Langdurig ziekte
Indien uw kind door langdurige ziekte meerdere zwemlessen niet kan komen, verzoeken wij u om direct contact op te nemen met de coördinator zwemzaken.
Bij ziekte of verzuim geldt een eigen risico van twee weken.

Enkele belangrijke aandachtspunten en hygiëne
In het belang van zowel de ouders en het kind evenals ons als zwembadorganisatie is het belangrijk dat onderstaande regels worden doorgenomen. Deze regels hebben een rechtstreeks verband met risicoaansprakelijkheid.
Na het afwaarderen van de leskaart vervolg je samen met je kind de snelste route naar de kleed accommodatie om vervolgens de route te vervolgen naar het zwemlespunt. Deze route is na afloop van de zwemles in omgekeerde volgorde van toepassing. De begeleiding van de leerling tijdens deze routes vindt plaats onder de verantwoording van de ouder/verzorger.


Wanneer de les begint draag je als ouder/verzorger je kind over aan de desbetreffende zweminstructeur bij het zwemlespunt (bij de douches) in de accommodatie.
Tijdens de eerste zwemles kun je 15 minuten de zwemles van je kind volgen. Je kunt daarna gerust in het restaurant een kopje koffie drinken. Aan het einde van de les zal de zweminstructeur je kind aan jou als ouder/verzorger overdragen bij het desbetreffende zwemlespunt (douches) in de accommodatie.

Periodiek zijn er kijklessen.
Je kind mag na de zwemles niet meer in het water (vrijzwemmen). Het staat je vrij om na de les een nieuw entreebewijs aan te schaffen, wanneer het openstellingsrooster dit toelaat, om samen met je kind te gaan zwemmen. Je bent dan geen leszwemmer meer en valt onder de regels welke gelden voor het recreatief zwemmen.

Hygiëne
In verband met de hygiëne in het zwembad is het betreden van de zwemzaal, de gangen naar de douches en het toilet met schoeisel niet toegestaan omdat de zorg voor een hygiënisch bad voor ons allemaal van groot belang is.

Inschrijven zwemles
Inschrijven zwemles, klik hier

Uiteraard is het ook mogelijk om in te schrijven bij de receptie van het zwembad. Schrijf je je kind online in, dan hoef je op dit moment nog niet te kiezen voor een lesdag- en tijd. Wel vinden wij het prettig als je alvast in het opmerkingenveld aangeeft welke lesdagen je voorkeur hebben. Nadat wij de inschrijving hebben ontvangen, ontvang je van ons een bevestiging van inschrijving.

Binnen de zwembranche is er door de NRZ een gedragscode opgesteld, t.b.v. een veilig klimaat voor de kinderen die in zwembaden en zwemscholen leren zwemmen. Meer informatie hierover en over het landelijk meldpunt sport, zie onderstaande link.

Direct naar gedragscode en meldpunt sport

Wat heb je nodig?

  • Zwemkleding
  • Handdoek
  • Polsbandje
  • Toegangspasje
  • Jip zwemtas

Tarieven

Inschrijfgeld en zwempas
26,20
4-wekenkaart 45 min.
45,80
4-wekenkaart 90 min.
91,50
12-wekenkaart 45 min.
136,90
12-wekenkaart 90 min.
273,80
4-wekenkaart 30 min.
109,65
Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.